aller au menu aller au contenu

Het Young Talent Program van CACEIS bestaat sinds 2015 en heeft als doel jonge talenten de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen, een intern netwerk op te bouwen, zich voor te bereiden op een volgende stap in hun loopbaan en internationaal in de spotlight te staan. Dit jaar zijn maar liefst drie Nederlandse collega’s geselecteerd: Fabian van Ginkel, Bas van Bruggen en Simonas Deksnys.

Hoe voelt het om geselecteerd te zijn voor het programma?

Fabian: Het voelt echt heel goed. Vooral ook door alle positieve aandacht die we hebben gekregen. Door al deze positieve reacties realiseer ik me nog meer dat het een unieke kans is.

Simonas: It feels good to be selected to the program, though unfortunate that not everybody gets to participate as I’m sure everyone could learn a lot from it.

Bas: Het is een goed gevoel om geselecteerd te worden uit alle kandidaten en heel fijn dat ik de kans krijg om mezelf verder te ontwikkelen.

Wat hoop je hiermee te bereiken en/of leren?

Fabian: Het ontwikkelen van mijn persoonlijke vaardigheden staat bovenaan. Het is namelijk een opleiding die je klaarstoomt voor een volgende stap binnen het bedrijf aan de hand van trainingen. Daarnaast verwacht ik een sterk, internationaal netwerk op te kunnen bouwen binnen het bedrijf zodat ik in de toekomst een rol kan spelen bij het bedienen van internationale klanten. 

Simonas: Apart from learning more about my strengths and weaknesses, I want to learn more about our broader organization and meet people from other offices. Being non-Dutch, the international aspect is very important to me. I am also curious to learn more about what CACEIS does internationally and learn about different aspects of our business. And of course have fun with people from different countries!

Bas: De belangrijkste reden om me aan te melden voor dit programma is om de organisatie beter te leren kennen. Het is een mooie kans om mijn netwerk binnen de bank te vergroten en hopelijk een aantal vestigingen te bezoeken. Daarnaast denk ik veel te kunnen leren van de gesprekken met mijn mentor.

Wat was voor jou de grootste uitdaging in de selectieprocedure?

Fabian: Voor mij was de grootste uitdaging de groepsopdracht: de escape-game. Vooral ook omdat er vier beoordelaars de hele tijd konden meeluisteren maar niks zeiden. Het was dus zaak jezelf niet te verstoppen, maar daarbij was het natuurlijk wel nodig ook de juiste zaken aan te dragen tijdens de opdracht. Dat ging gelukkig goed.

Simonas: Making an introduction video, because I wanted it to be minimally scripted so I had to make 3-5min coherent intro of myself, without many awkward pauses.

Bas: De escape room oplossen met de medekandidaten was een mooie uitdaging. Met name om met een team onbekenden toch samen de opdrachten tot een goed einde te brengen terwijl er ook nog door meerdere juryleden beoordeeld wordt.

Waar kijk je naar uit in het programma?

Fabian: Vooral naar de samenwerking met de internationale collega’s. Het lijkt me interessant om te ontdekken hoe het er in andere delen van ons bedrijf aan toe gaat. Uiteraard hoop ik ook kennis op te doen van hoe de taken die ik hier uitvoer in het buitenland worden gedaan.

Simonas: I’m looking forward to getting to know my colleagues better and just have fun whilst learning more about our organization. Hopefully we get to travel and visit other offices.

Bas: Ik kijk het meeste uit naar de innovation challenge. Hierbij gaan we met een team van medekandidaten aan de slag met een actueel probleem/kans voor de organisatie. Hier zullen we een aantal maanden aan werken om de uitkomsten vervolgens te presenteren aan het management.

Hoe staat jouw leidinggevende tegenover jouw deelname?

Fabian: Die was ook erg enthousiast, net als eigenlijk alle collega’s en managers die ik erover gesproken heb.

Simonas: My manager was very supportive and actually encouraged me to participate.

Bas: Mijn leidinggevende is ook heel positief en ziet dit als een mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als manager. 

Hoe verwacht je dit te kunnen doen naast jouw reguliere werkzaamheden?

Fabian: Het lijkt tot nu toe redelijk goed samen te gaan met de huidige werkzaamheden. Het zou niet erg zijn ook opdrachten in mijn vrije tijd te moeten doen, maar tot nu toe viel alles overdag onder werktijd. Het vergt dus ook wat afstemming met collega’s omdat ik soms niet beschikbaar ben vanwege het programma.

Simonas: The program is quite scattered throughout 1.5 year period so it should not put a lot of strain on my day to day work. I am flexible to plan around the program to make sure all my regular tasks are finished in time.

Bas: Ik denk dat het belangrijk is om altijd tijd vrij te maken om in jezelf te investeren. Of dit nou het Young Talent Program is of een andere cursus/opleiding. Met een goede planning moet het geen probleem zijn, aangezien de workload van het programma meevalt. Gemiddeld ben je er ongeveer 1 volle werkdag per maand aan kwijt. 

Ben jij ook op zoek naar een werkgever die investeert in zijn medewerkers? Bekijk hier onze vacatures en misschien word jij volgend jaar wel geselecteerd voor het Young Talent Program van CACEIS.

Important information – CACEIS’ corporate identity is currently being used to sell fraudulent term deposit products. CACEIS has nothing to do with such offers and does not even sell investment products. Please be vigilant and avoid becoming the victim of this type of fraud.
x