aller au menu aller au contenu

© Madrugada verde

Ruud Gilissen (Senior Business Change Consultant) is een bezige bij en gaat zijn hele carrière al van klus naar klus in de financiële wereld. Ook wel bekend als “de brandweerman”, krijgt hij energie van het managen van crises. Toch heeft hij in 2019 ervoor gekozen in vaste dienst te gaan bij de toenmalige KAS BANK. Wat waren zijn beweegredenen? “In deze organisatie krijg je voldoende vrijheid en verantwoordelijkheid. Zolang ik die krijg, ben ik gelukkig,” zegt Ruud. 

Vertel eens wat over jezelf…

Ik ben een bouwer en verbinder. Mijn motto is: ‘kan niet bestaat niet.’ Dat is de rode draad in mijn hele carrière. Iets wat er niet is, geef je aan mij en ik bouw het. Twee jaar later staat het er en dan vertrek ik naar de volgende klus. Ik leid de lijnmanager wel op, maar ik ben zelf geen manager pur sang. Binnen een paar weken verveel ik mij.   

Kun je wat meer vertellen over jouw achtergrond?

Na het afronden van de studie Bedrijfseconomie in 1985 ben ik begonnen bij Pensioenfonds ABP. Daar heb ik in 25 jaar meer dan tien verschillende functies uitgeoefend door het hele bedrijf. Onder andere heb ik vijf jaar lang een kantoor voor ABP in New York opgezet. Voordat ik voor mezelf begon in 2014, heb ik ook nog een aantal jaren verschillende functies bekleed bij APG Asset Management.

Hoe ben je bij de toenmalige KAS BANK terecht gekomen?

Mijn eerste kennismaking met KAS BANK was in 2015. Ik werd gevraagd om te helpen bij de implementatie van de DB- en DC-regelingen voor de grote klanten. Daarna ben ik eigenlijk blijven plakken. Toen in 2019 de overname van CACEIS bekend werd gemaakt, werkte ik als extern consultant. Het was geen mogelijkheid om langdurig verbonden te blijven aan de organisatie als consultant en ik was nog niet klaar bij CACEIS. Dus de keus was of in dienst gaan bij CACEIS of bij een ander bedrijf aan de slag als externe. Ik heb gekozen voor de eerste optie en ben sinds 1 oktober 2019 in vaste dienst.  

Waarom heb je besloten hier te blijven?

Ik heb hier altijd het gevoel gehad dat CACEIS een opportunistische bank is. Kansen worden benut. Daar houd ik van. In deze organisatie krijg je voldoende vrijheid en verantwoordelijkheid. Zolang ik die krijg, ben ik gelukkig. En als je die kansen pakt, kan je hele mooie dingen doen.  

Wat houdt je functie in?

Als Senior Business Change Consultant houd ik mij binnen het CEP (Centre of Excellence for Pensions) met name bezig met het vormgeven en neerzetten van de sourcing-oplossing die wij bieden aan diverse grote klanten. Het idee is dat klanten CACEIS als partner kunnen kiezen voor dienstverlening van de back-, middle- en frontoffice-processen. Mijn kennis en kunde komt hier goed van pas en die deel ik graag. 

Is dat ook wat CACEIS een goede werkgever maakt?

Absoluut! CACEIS blinkt uit in mensen vrijheid en verantwoordelijkheid geven en door de overname kent het nu ook internationale mogelijkheden. Dit is de ideale plek voor young professionals die willen leren. Het is de ideale springplank voor de rest van je carrière. Als je hier drie of vier jaar werkt, kom je met de hele financiële wereld in aanraking en heb je meteen een goede basis. We hebben veel young professionals gehad die hier de leerschoolervaring hebben opgedaan. Ik ken er nog veel die nu werken bij de grotere financiële instellingen. Dat is prachtig om te zien. Ik kan echt genieten van de groei van talenten.  

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in de financiële sector? Bekijk onze vacatures bij CACEIS Nederland.