aller au menu aller au contenu

De Nederlandse pensioensector staat aan de vooravond van de grootste verandering in de afgelopen decennia. Verschillende factoren maakten een hervorming van het huidige Defined Benefit pensioenstelsel onvermijdelijk. Bij CACEIS wordt er nagedacht over onze rol in het nieuwe stelsel.

We willen pensioenfondsen ondersteunen in de eindverantwoordelijkheid met een integere en beheerste uitvoering. Hierbij zijn de fondsen aantoonbaar in control. Wat dit precies inhoudt, kunt u lezen in ons artikel over de taken van pensioenfondsen in het nieuwe pensioenstelsel en de rol van ketenpartijen.

CACEIS is actief betrokken bij initiatieven om de eisen van de Wtp tegemoet te komen en de hogere kosten beheersbaar te houden.

De vraag is of het haalbaar is om zoveel mogelijk taken in één hand te leggen en of daarmee niet een groot afbreukrisico wordt gelopen. 

Beleidsadvisering en pensioenuitvoering kunnen het beste gescheiden zijn van formeel houderschap, administratie, rapportage en controle van de beleggingen. CACEIS kan bij deze laatste onderdelen een belangrijke rol vervullen.

Klik hier om het rapport te downloaden. We wensen u veel leesplezier!

Frans Hofkens

Head of Business Development/Lid Expertise Team WTP

CACEIS Bank, Netherlands branch

Important information – CACEIS’ corporate identity is currently being used to sell fraudulent term deposit products. CACEIS has nothing to do with such offers and does not even sell investment products. Please be vigilant and avoid becoming the victim of this type of fraud.
x